StoryEditor
mostar

Vlada HNŽ odobrila blizu 3 milijuna KM za nabavu udžbenika i priručnika za osnovnoškolce

Piše fena  /  05.08.2022., 17:03h

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na sjednici je, na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta, razmotrila i usvojila Odluku o načinu utroška novčanih sredstava s kriterijima raspodijele sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna za 2022. godinu u iznosu od 2.900,000 maraka za nabavu udžbenika i priručnika za 16.195 učenika javnih osnovnih škola u HNŽ-u od 1. do 9. razreda.

Proces nabave provest će Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta na način da će financijska sredstva dostaviti školama, prema utvrđenim specifikacijama i popisima, za svaku školu posebno, a školske će uprave osigurati raspodjelu tih udžbenika školarcima u rujnu, odnosno na početku nove 2022./23. školske godine, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Pored redovitih novčanih potpora visokoobrazovnim institucijama u HNŽ-u, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 600.000 maraka za financiranje rada Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostar.

Razmotrena je i prihvaćena Odluka o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 550.000 maraka za HNK Zrinjski Mostar i FK Velež Mostar, a sredstva su namijenjena za financiranje potpune rekonstrukcije glavnih terena na stadionima.

Također, Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 70.000 maraka za financijsku potporu u radu Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar i Narodnom pozorištu Mostar.

Nastavljajući provedbu Projekta "Energetske učinkovitosti u BiH" u HNŽ, Vlada je usvojila Odluku kojom je odobrila novčana sredstava potrebita za nastavak obnove i utopljavanja zgrade  Županijskog suda Mostar, te realizaciju projekata na objektima Doma zdravlja Čitluk i Narodnog univerziteta Konjic, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

04. listopad 2023 05:18