StoryEditor

Vlada HNŽ i sindikat zdravstvenih djelatnika usuglasili protokol o pregovaranju

Piše D  /  14.01.2021., 04:01h

Iz Vlade HNŽ danas je priopćeno kako Vlada poštuje zdravstvene djelatnike i cijeni njihovu ulogu, te ističu kako je neupitno potrebno čim prije usuglasiti novi kolektivni ugovor koji će podrazumijevati i povećanja primanja zdravstvenih djelatnika. 

"Naravno, sve ovo moguće je ostvariti samo kroz pregovarački postupak definiran zakonom u kojem će sudjelovati svi dionici zdravstvenog sustava. Stoga, Vlada još jednom poziva Nezavisni sindikat zaposlenika SKB Mostar da u dobroj vjeri, a sukladno propisanim procedurama, otpočnu pregovarački postupak kako bi se, na obostrano zadovoljstvo, utvrdio konačni tekst kolektivnog ugovora", stoji u priopćenju Vlade HNŽ.

Na tom tragu, priopćeno je, danas je održana telefonska sjednica Vlade na kojoj je prihvaćen usuglašeni tekst Protokola o vođenju pregovora radi zaključenja granskog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva na teritoriju HNŽ. 

"Usvajanjem Protokola osigurane su pretpostavke za početak pregovara", stoji u priopćenju.

Inače, građani HNŽ-a i Mostara već duže vremena nemaju odgovarajuću zdravstvenu zaštitu zbog štrajka zdravstvenih djelatnika. Iako građani podržavaju napore zdravstvenih djelatnika da se izbore za bolji položaj, postaju sve ogorčeniji zbog činjenice da se cijela situacija prelama preko njihovih leđa posebno sada u vremenu korona krize. Stoga građani pozdravljaju što skoriji kraj štrajka te dogovor između Vlade HNŽ i sindikata.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:00