StoryEditor

Vlada HNŽ: Bukvalno zbrajanje brojki ne daje precizne podatke o radu Vlade

Piše D  /  26.04.2018., 04:04h

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) oglasila se danas priopćenjem u povodu izjava predstavnika Centra civilnih inicijativa (CCI-a) da onemogućuju cjeloviti uvid javnosti u svoj rad, podvlačeći još jednom da je riječ o paušalnim ocjenama koje ova organizacija iznosi na račun rada izvršne, zakonodavne vlasti koje su rezultat primjene neadekvatne metodologije ocjenjivanja, prenosi Fena.

Iz Vlade su poručili kako predstavnici međunarodnih organizacija (OHR i OESS) te predstavnici CCI-a i drugih nevladinih udruga mogu, kao i dosad, biti nazočni i pratiti svaku sjednicu te vlade.

Iz županijske Vlade napominju kako su istoga mišljenja koje su usvojili u nastavku 78. sjednice održane 17. travnja ove godine kada su razmatrali izvješće o monitoringu CCI-a.

U njemu su naveli kako „samo bukvalno zbrajanje brojki i podataka te njihovo statističko izražavanje i tumačenje kakvo primjenjuje CCI ne daje precizne podatke o radu Vlade i njegovim učincima na građane HNŽ-a ali ni o mogućnostima uspješne korekcije eventualnih propusta“. Također je navedeno da „rezultat takve metodologije CCI zasnovane na vrlo jednostavnim i nepreciznim komparacijama, jesu dokumenti izvješća i vrlo paušalno komentiranje (ne) rada Vlade HNŽ-a“.

Danas je CCI održao izvanrednu tiskovnu konferenciju na kojoj su poručili kako će podnijeti tužbu protiv odgovornih u za prikrivanje informacija iz Vlade HNŽ-a, te kako se nadaju se da do toga neće doći.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 03:55