StoryEditor
mostar

Vlada HNŽ-a osigurala dodatnih 13 milijuna KM za sve tri bolnice, 7 milijuna za novu Pedijatriju

Piše fena  /  06.03.2023., 16:49h

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici u ponedjeljak usvojila je Odluku o izmjeni Odluke o kreditnom zaduživanju HNŽ-a u 2022. godini za realiziranje projekta izgradnje, obnove i opremanja bolnica u HNŽ-u u iznosu od 13 milijuna maraka.

Hercegovačko-neretvanska županija zadužit će se kreditom kod Razvojne banke FBiH za realiziranje projekta izgradnje, obnove i opremanja bolnica u HNŽ-u u ukupnomu iznosu od 13 milijuna KM, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Od toga iznosa, za opremanje Klinike za dječje bolesti (Pedijatrije) Sveučilišne kliničke bolnice Mostar bit će izdvojeno 7 milijuna maraka.

Za izgradnju, obnovu i opremanje više odjela Kantonalne bolnice dr. Safeta Mujića izdvojit će se 4,5 milijuna maraka te za dogradnju i opremanje novih odjela u Općoj bolnici Konjic 1,5 milijuna maraka.

Riječ je o dodatnomu zaduženju, uz prethodni kredit za izgradnju, dogradnju i obnovu pobrojanih objekata vrijedan 32 milijuna maraka. Razdoblje otplate ovoga kredita je 12 godina.

Predsjednik Vlade Nevenko Herceg u ovoj je prigodi ponovio kako su izgradnja i opremanje Pedijatrije SKB-a Mostar, kao i predviđeni zahvati na zgradama i odjelima bolnice dr. Safeta Mujića i Opće bolnice Konjic projekti od iznimnoga značaja za sve građane ove županije.

- Javnost je upoznata s činjenicom da je Vlada HNŽ-a u cijelosti na sebe preuzela kredit Saudijskoga fonda za razvitak u iznosu od 32 milijuna maraka za izgradnju i obnovu svih triju bolnica u našoj županiji – rekao je Herceg.

Nakon ulaganja u izgradnju, premijer Herceg je napomenuo kako su prošle godine javno iskazali spremnost za preuzimanje obveza oko dodatnoga kreditnog zaduženja u iznosu od 13 milijuna maraka za opremanje bolničkih kapaciteta, kako ne bi došlo do zastoja u završetku ovoga važnog projekta.

- Današnjom je odlukom omogućeno realiziranje dovršetka ovoga vitalnog projekta za još kvalitetniju zdravstvenu uslugu našim sugrađanima, u prvomu redu bolnicu dostojnu 21. stoljeća za najmlađe pacijente, gdje naravno mislim na novu suvremenu zgradu mostarske Pedijatrije, na što sam osobito ponosan – zaključio je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:14