StoryEditor
mostar

Vlada HNŽ-a na konstituirajućoj sjednici analizirala zatečeno stanje

Piše fena  /  16.11.2023., 17:12h

Novoimenovana Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, na čelu s predsjednicom Marijom Buhač, održala je danas prvu – konstituirajuću sjednicu.

Predsjednica Buhač u uvodnom je obraćanju kolegama poželjela uspješan rad. Istaknula je kako je svjesna zadaća i odgovornosti koje stoje pred Vladom, ali i kako ne sumnja da će timskim radom znati odgovoriti na sve izazove, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Vlada je danas usvojila Informaciju Ministarstva financija o stanju prihoda na jedinstvenom računu riznice, kao i Izvješće o izvršenju Proračuna za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2023. godine.

Nadalje, analizirano je stanje po ministarstvima, upravama i drugim uredima i službama, sve s ciljem pripreme za izradbu konačnog Prijedloga izmjena i dopuna Proračuna za 2023. godinu.

Na tom tragu, ministri su podnijeli izvješća o stanju u svojim resorima, s posebnim osvrtom na financijske obveze koje je bitno okončati do isteka tekuće godine. Usvojen je Zaključak da se Ministarstvu financija dostave sve primjedbe i prijedlozi u svezi s izradbom Izmjena i dopuna Proračuna.

Razmatrajući aktualnu problematiku u svezi sa štrajkom zdravstvenih djelatnika, Vlada je, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, danas donijela Rješenje o imenovanju novoga Pregovaračkog tima Vlade HNŽ-a koji će nastaviti razgovore s predstavnicima reprezentativnog sindikata za djelatnost zdravstva.

Pregovarački tim čine: ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Milenko Bevanda, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić, ravnatelj Kantonalne bolnice dr. Safeta Mujića Zlatko Guzin, v.d. ravnateljice Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a Ana Vidačak, ravnatelj Doma zdravlja Stolac Kazimir Raguž i ravnateljica Doma zdravlja Jablanica Alma Budim Hondo, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

 

01. svibanj 2024 19:11