Article_Top_970x250

Vlada HBŽ-a izdvojit će 44.000 maraka za besplatne udžbenike

livno

Vlada HBŽ-a izdvojit će 44.000 maraka za besplatne udžbenike

srp 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici održanoj u četvrtak u Livnu usvojila je programe utroška sredstava "Potpore - besplatni udžbenici" utvrđenog Proračunom HBŽ-a za 2019. godinu u iznosu od 43.960 maraka.

Navedeni iznos bit će utrošen na nabavku besplatnih udžbenika u školskoj 2019./2020. godini za sve prvašiće te za učenike drugih razreda osnovne škole koji su u stanju socijalne potrebe, priopćeno je iz županijske vlade.

Vlada HBŽ-a dala je suglasnost ministru znanosti, obrazovanja, kulture i sporta HBŽ-a Petru Galiću da potpiše sporazume o produženju važenja kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja i za djelatnost srednjeg obrazovanja koji će važiti do potpisivanja novih kolektivnih ugovora.

Nakon analize usvojena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 30.000 maraka Gorskoj službi spašavanja Stanici Hercegbosanske županije za nabavu opreme, obuke i ostale troškove proizašle iz djelatnosti Gorske službe spašavanja ove županije.

Vlada je donijela i Odluku o odobravanju jednokratne novčane pomoći Upravi civilne zaštite za saniranje štete nastale uslijed prirodne nepogode, visokog snijega u svim općinama i gradovima Županije, u ukupnom iznosu od 101.437 maraka.

Na sjednici je Vlada usvojila Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o financiranju izgradnje stambenih objekata za raseljene i prognane osobe (A1 i A2) u Drvaru za osobe koje nakon rata nisu imale uvjetnu stambenu jedinicu za stanovanje.

Budući da je zgrada A1 useljena raseljenim i prognanim osobama, zgrada A2 još nije useljena, ukazala se potreba da se zbog zbrinjavanja mladih obitelji u zgradi A2 s prebivalištem na području Hercegbosanske županije, kao konkretna mjera pomoći mladim obiteljima da ostanu živjeti na području Hercegbosanske županije, navodi se u priopćenju.

Donesena je također i Odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o dopuni Pravilnika o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojoj ljudi rade i borave, Odluka o davanju suglasnosti za imenovanje Stanka Čambera za ravnatelja Srednje strukovne škole u Tomislavgradu na mandatno razdoblje od četiri godine, kao i Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a o imenovanju Dijane Mamić za ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a također na razdoblje od četiri godine.

Vlada je donijela i rješenja o razrješenju članova Upravnog vijeća Doma zdravlja Drvar i o imenovanju privremenih članova Upravnog vijeća navedenog Doma zdravlja, priopćeno je Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Dnevnik.ba