StoryEditor
obrazovanje

Vlada HBŽ-a pruža podršku darovitim i visoko motiviranim učenicima

Piše fena  /  21.04.2023., 21:48h

Ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije (HBŽ) Gordana Nakić nazočila je završnoj konferenciji edukacije "Uspostava sustavne podrške darovitim učenicima" koja je održana u četvrtak u Tomislavgradu, a na kojoj su škole sudionice prezentirale svoje projekte.

Ministrica je naglasila kako je HBŽ prva županija koja je počela sustavnu i institucionalnu brigu o potencijalno nadarenim i visoko motiviranim učenicima, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

"Briga o nadarenim i talentiranim učenicima od ključnog je značaja u smislu ljudskog kapitala sposobnog za pokretanje gospodarstva i drugih djelatnosti u zemlji. Djecu želimo naučiti kako su njihovo znanje i vještine ono što će ih održavati u životu, a obveza Ministarstva i svih uključenih u odgojno-obrazovni proces je osigurati svakom djetetu adekvatan oblik obrazovanja temeljem kojeg će ono ostvariti maksimum svojih potencijala, te na taj način biti produktivan član društva. Suradnja Ministarstva i Centra izvrsnosti nastavit će se na obostrano zadovoljstvo", kazala je Nakić.

Naime, navedeno ministarstvo i Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) uspostavili su suradnju i pokrenuli projekt edukacije odgojno-obrazovnih djelatnika s ciljem prepoznavanja i osiguravanja adekvatnog obrazovanja za nadarene učenike.

Projekt je počeo 2021. godine u osnovnim i srednjim školama na području Livna, dok je tijekom 2022. godine nastavljen u svim školama na području te županije.

Centar izvrsnosti SDŽ-a tijekom 2022. i 2023. godine proveo je program usavršavanja za rad s visoko motiviranim i potencijalno nadarenim učenicima, a navedeni program uspješno je završilo 46 odgojno-obrazovnih djelatnika iz 10 škola.

Na završnoj konferenciji nazočili su i zamjenik pročelnika za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ-a) Ilija Krišto, ravnatelj Centra izvrsnosti Ivica Zelić, te psihologinja u Centru izvrsnosti Ana Majić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 22:30