StoryEditor
kršćanski blagdan

Vjerski poglavari u BiH uputili božićne čestitke kard. Puljiću

Piše Desk  /  25.12.2021., 12:06h
Vjerski poglavari u Bosni i Hercegovini uputili su božićne čestitke vrhbosanskom nadbiskupu metropolitu Vinku kard. Puljiću te katolicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji i cijeloj BiH.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u svojoj čestitci od 24. prosinca „s velikim zadovoljstvom u svoje osobno ime i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini upućuje najiskrenije čestitke u povodu obilježavanja velikog katoličkog blagdana – rođenja Isusa“. „Vama osobno i svim katolicima u Bosni i Hercegovini želim da svoj blagdan provedete u miru i radosti sa svojim najmilijima. Molimo Uzvišenog Boga da zbliži naša srca i pomogne nas na putu očuvanja ljudskog dostojanstva i pravde u našoj domovini i svijetu i da na oživi u miru. U nadi da će mir potrajati u našoj zemlji i da se će među ljudima u njoj zavladati sloga i razumijevanje, izražavam Vam iskreno poštovanje i upućujem najljepše želje“, stoji u božićnoj čestitci reisu-l-uleme Kavazovića upućenoj kardinalu Puljiću.

Božićnu čestitku kardinalu Puljiću uputio je i sarajevski muftija dr. Nedžad-ef. Grabus.

Mitropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom svoju čestitku započinje anđelovim riječima upućenim pastirima iz Evanđelja po Luki: „Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin.

„Vaša Uzoritosti, i mi Vama ovim anđeoskim riječima čestitamo veliki i radosni blagdan našeg spasenja, blagdan Krista Spasitelja, koji se rodi u gradu Davidovu Betlehemu, s molitvama Bogomladencu Kristu da naša srca budu uvijek i neprestano mjesto u kome se On uvijek tajanstveno rađa i boravi, a mi Ga slavimo i pjevamo Mu: Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir, među ljudima dobra volja. Želimo Vam sretnu i blagoslovljenu Novu 2022. godinu. Vaš u Bogomladencu Kristu Gospodinu“, stoji u čestitci mitropolita Hrizostoma.

Božićnu čestitku kardinalu Puljiću uputio je i episkop bihaćko-petrovački gospodin Sergije, javlja KTA.

Svoju čestitku kardinalu Puljiću su uputili također predsjednik Hebrejske zajednice Bosne i Hercegovine gosp. Jakob Finci i predsjednik Hebrejske općine Sarajevo gosp. Boris Kožemjakin. „Vaša Uzoritosti, u ime Hebrejske zajednice Bosne i Hercegovine, Hebrejske općine Sarajevo i naša osobna imena, Vama osobno, svećenstvu, redovništvu i svim vjernicima upućujemo srdačne čestitke povodom najradosnijeg kršćanskog blagdana, u nadi da će donijeti međusobno razumijevanje, poštovanje i toleranciju. Blagdan Isusova rođenja je prilika za obnavljanje veza među ljudima, vrijeme dobrote i solidarnosti, blagdan koji slavi život i u središte stavlja čovjekovo dostojanstvo. Neka ovi veliki blagdanski dani proteknu u zdravlju, miru, blagostanju i sreći. Čestit i blagoslovljen Božić i sretna Nova Godina“, stoji u božićnoj čestitci gospodina Fincija i gospodina Kožemjakina upućenoj kardinalu Puljiću.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:38