StoryEditor

Vjeroučiteljica pitala djecu bi li radije sjedili kraj Srbina, Roma ili gej osobe

Piše D  /  05.03.2021., 12:03h

Vjeroučiteljica u Osnovnoj školi kraj Rijeke podijelila je učenicima neprimjereni listić. Uskoro je listić počeo kolati društvenim mrežama, a nazvali smo i ravnateljicu škole za komentar.

- Istina je i zgroženi smo. Morate samo shvatiti da nijedan ravnatelj nema pravo izabrati vjeroučitelja ili vjeroučiteljicu, već to radi nadbiskupija - rekla namje Sandra Krpan, ravnateljica škole za 24sata.hr.

Ovaj listić je bio namijenjen učenicima osmog razreda osnovne škole. Na fotografiji se vidi da je vjeroučiteljica dala učenicima na izbor da biraju hoće li sjediti u vlaku kraj homoseksualca, srpskog vojnik iz Bosne, Roma koji je tek izašao iz zatvora i drugih. 

- Apsolutno kao Škola zalažemo se za mir i toleranciju i uvažavanje različitosti i upravo tome svakodnevno i poučavamo naše učenike i neizmjerno na je žao ukoliko je došlo do iznošenja neprimjerenih poruka prema našim učenicima. O svemu navedenom obavijestiti ćemo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Riječku nadbiskupiju; zatražiti stručno-pedagoški nadzor te postupiti sukladno pravilnicima i Zakonu nakon utvrđenog potpunog činjeničnog stanja - poslali su u prioćenju iz škole.  

- Odmah nakon saznjana sam kontaktirala vjeroučiteljicu te zatražila listić, a u razgovor je uključena i stručna suradnica Škole, jer sadržaje ocjenjuju neprimjerenim iako vjeroučiteljica navodi da je nastavni listić upotrijebila kako bi učenike naučila da ne trebaju imati predrasude prema ljudima - dodala je ravnateljica.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 02:06