StoryEditor

Vjernici se okupili pred crkvom u Splitu, župnik: Ja sam ih pozvao na misu

Piše D  /  05.04.2020., 06:04h

U splitskom predgrađu Barutana u nedjelju su se na blagdan Cvjetnice počeli okupljati vjernici, a na zamolbu policije, koja ih je pri dolasku pred crkvu podsjećala na mjere zaštite od epidemije koronavirusa, oni su se razišli i vratili u svoje domove, potvrdili su u splitskoj policiji.

"Policija je građane podsjećala na mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničenjima društvenih okupljanja te su se građani nakon toga razišli", rekla je za Hinu Sanja Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, prenosi Hina.

Župnik u splitskom predgrađu Sirobuja don Josip Delaš izjavio je kako je on pozvao vjernike da dođu na misu za blagdan Cvjetnice jer smatra da i u crkvi ljudi mogu biti raspoređeni na udaljenosti od dva metra kako to propisuju mjere nacionalnog stožera Civilne zaštite.

"Ja sam pozvao vjernike na današnju misu u Crkvu Sv. Leopolda  Bogdana Mandića u Sirobuji i uvijek ću pozivati da dođu oni koji mogu", rekao je don  Delaš za  Hinu.

Po njegovim riječima, i u crkvi se može napraviti raspored vjernika tako da oni budu udaljeni jedan od drugog dva metra.

"Danas se ispred crkvom uoči predviđenog početka mise bilo okupilo više desetaka vjernika, ali oni nisu ušli u crkvu pošto ih je policija u tomu onemogućila", rekao Delaš.

Dodao je kako je on u crkvi služio misu na  kojoj je bilo nekoliko vjernika te je blagoslovio njihove maslinove grančice.

Sirobuja je splitsko predgrađe koje se nekad zvalo Barutana.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 16:52