StoryEditor
zatvoreno za javnost

Vjenčanje u Bijeloj kući za Bidenovu unuku Naomi

Piše hina  /  19.11.2022., 22:12h

Unuka američkog predsjednika Joea Bidena, Naomi vjenčala se u subotu u Bijeloj kući, što je dosad neviđen događaj koji će ipak biti zatvoren za novinare.

Naomi (28), koja je po zanimanju odvjetnica, vjenčala se svojim partnerom Peterom Nealom (25), koji je nedavno također diplomirao na pravnom fakultetu.

Par se upoznao 2018. godine, a danas su prošetali i do oltara.

Ceremonija je održana u vrtu Bijele kuće, a razmjenjivanju njihovih zavjeta prisustvovalo je oko 250 gostiju. Ipak, par je, što je drugačije od prethodnih slučajeva, odlučio da ceremonija bude zatvorena za medije, te su fotografije dostupne na internetu napravljene iz daljine.

Prva dama Jill Biden podijelila je na svom Facebooku fotografiju s unukom, a par je istakao koliko je ponosan i sretan zbog nje.

"Bilo je zadovoljstvo gledati kako Naomi odrasta, otkriva tko je i stvara tako nevjerovatan život za sebe", napisala je Jill u svoje i suprugovo ime.

"Jako smo ponosi što vidimo da je Naomi izabrala Petera za svog supruga i čast nam je da mu poželimo dobrodošlicu u našu obitelj. Želimo im dane pune smijeha i ljubavi koja postaje sve dublja iz godine u godinu", istaknuli su u službenom priopćenju.

Nakon ceremonije u Bijeloj kući, uslijedio je ručak za članove obitelji i ostale uzvanike. Sve se nastavilo s večernjim prijemom s desertom i plesom, prenosi Reuters.

Ovako je ujedno započeo slavljenički vikend za Bidena, koji će sutra u krugu obitelji proslaviti 80. rođendan.

Zanimljivo je to da se, otkako se bivši predsjednik John Adams uselio u novoizgrađenu Bijelu kuću 1800. godine, tamo održalo svega 18 ceremonija vjenčanja, a one su uključivale isključivo članove obitelji predsjednika i prve dame.

Prema povijesnim dokumentima Bijele kuće, tradicija je započela 1812. godine kada se Lucy Payne Washington, sestra prve dame Dolley Madison, udala za pomoćnika Vrhovnog suda Tomasa Todda. Jedini predsjednik koji se oženio u Bijeloj kući bio je Grover Cleveland koji je izrekao "da" supruzi Frances 1886. godine.

Vjenčanje Naomi, koja je kćerka Bidenovog sina Huntera Bidena i njegove supruge Kathleen Buhle, je ujedno 19. koje je održano u Bijeloj kući, a ovo je prvi put da predsjednik ovdje udaje svoju unuku.

"Naomi i Peter zatražili su da njihovo vjenčanje bude zatvoreno za medije, a mi poštujemo njihove želje. To je njihova odluka", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre novinarima u petak.

Inače, Naomi je dobila ime po Bidenovoj starijoj kćerki koja je poginula zajedno s majkom u prometnoj nesreći 1972. kada je imala nešto više od godinu dana.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 14:22