Article_Top_970x250

Visoko izaslanstvo Republike Hrvatske u posjetu općini Stolac

HNŽ

Visoko izaslanstvo Republike Hrvatske u posjetu općini Stolac

tra 03, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Cilj ove posjete je informirati se na koji način Hrvatska može pomoći ovim područjima kako bi se spriječio daljnji odlazak mladih.

Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske danas je boravilo u radnoj posjeti općini Stolac. S načelnikom općine Stjepanom Boškovićem sastanak su održali: državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, zatim Zdravka Bušić, državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Nikola Mažar državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje,  i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni Hercegovini.

Cilj ove posjete je informirati se na koji način Hrvatska može pomoći ovim područjima kako bi se spriječio daljnji odlazak mladih. "Mi smo danas došli da s načelnikom i njegovim suradnicima pokušamo vidjeti koji su projekti koji su doista na korist mladima i svim ljudima koji ovdje žive, i spremni smo u dogovoru sa općinskim vodstvom i dalje sudjelovati u onome što se zove civilizacijski uvjeti koji su potrebni za svakodnevni život" izjavio je Milas.

Načelnik Bošković zahvalio se na svemu što je Republika Hrvatska do sada napravila za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, imajući za cilj poboljšavanja uvjeta za život i opstanak hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, što je strateški interes Republike Hrvatske, svake godine financijski podupire veliki broj različitih projekata. Jedan od takvih projekata je i izgradnja nove sportske dvorane u Osnovnoj školi Crnići za koju je izdvojen iznos od 600 000,00 kuna. Izaslanstvo je obišlo sportsku dvoranu u izgradnji gdje su se upoznali s tijekom radova.

Nakon službenog djela posjete,izaslanstvo se upoznalo s kulturno-povijesnim ljepotama i znamenitostima Stoca, poput nekropole Radimlje i ilirskog grada Daorsona, stoji u priopćenju iz Općine Stolac.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250