StoryEditor
reakcija premijera rs-a

Višković: Sramna i ponižavajuća odluka Apelacijskog vijeća Suda BiH, još jedan dokaz da je RS prisiljena raditi sve što radi

Piše desk  /  11.11.2021., 17:05h
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nazvao je sramnom i ponižavajućom odluku Apelacijskog vijeća Suda BiH da poništi prvostupanjsku presudu nekadašnjem zapovjedniku Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakibu Mahmuljinu, ocijenivši da je pravosuđe BiH po svemu sudeći formirano da samo sudi Srbima.

"Kao legalista hoću da vjerujem da drugostupanjski sud neće prihvatiti tu sramnu odluku Apelacijskog vijeća Suda BiH da poništi odluku za jedan takav strašan zločin koji se desio na Ozrenu, a koji je nesmisliv ljudskom umu", rekao je Višković novinarima u Banjoj Luci, prenosi Srna.

Premije Srpske želi vjerovati da ima moralnih ljudi unutar Suda BiH, koji će uvažiti sve činjenice vezane za ovaj predmet.

"Dovoljno je da čujete svjedočenja naših Ozrenaca, koji naprosto ne mogu da vjeruju što se dešava. Ovo je još jedan dokaz da je Republika Srpska prisiljena da radi sve što radi. Nakon odluka visokog predstavnika, Ustavnog suda BiH, a evo sada i Apelacijskog vijeća Suda BiH, postavlja se pitanje što možemo očekivati u narednom periodu", naglasio je Višković.

Komentirajući izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je Republika Srpska u veoma lošem ekonomskom položaju za razliku od FBiH, Višković je naveo da ne vrijedi trošiti riječi na Izetbegovića i njegov odnos prema Srpskoj.

"Neka Izetbegović pronađe financijska sredstva i plati Republici Srpskoj 1,5 milijardi KM koliko duguju Fondu mirovinsko-invalidskog osiguranja za mirovine koje smo isplatili, a bile su obveza Fonda MIO FBiH", napomenuo je Višković.

Ponosan je, kako je istaknuo, što su institucije Srpske svojim građanima ispatili te mirovine iako je to bila obveza FBiH.

"Vratite nam ta sredstva i onda pričajte tko je bolji. Mi smo zadovoljni našim životom, a Izetbegović i njemu slični nek uživaju u BiH", naveo je Višković.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 05:34