StoryEditor

Višković: Nikoga ne treba plašiti definiranje međuentitetske linije

Piše D  /  18.02.2020., 01:02h

-To nikoga u BiH ne treba plašiti – rekao je Višković novinarima u Banjoj Luci.

Kazao je da po Ustavu i zakonu postoji međuentitetska linija između dva entiteta i nitko ne može reći poštuje li se to ili ne, niti je izbrisati. 

Višković je rekao da će Vlada RS-a postupiti u skladu s sinoć usvojenim zaključkom Narodne skupštine RS-a, kojim je zadužena da nastavi ranije započete pregovore s Vladom Federacije BiH s ciljem definiranja granične linije između Republike Srpske i Federacije BiH, a u skladu s Aneksom II Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH. 

-I u proteklom periodu smo imali komisiju koja je radila na tom pitanju, ali je nastao zastoj iz određenih razloga i sada samo želimo da se time pozabave stručni i kvalifiicirani kadrovi – rekao je on. 

I zbog građana, a kako bi se izbjegli problemi koje imaju, neophodno je, naveo je, da se utvrdi dokle dosežu nadležnosti RS, a gdje ih preuzima Federacija BiH i obrnuto.

-Sve ovo ne znači da netko ima zadnju namjeru, kako se želi tumačiti, već je međuentitetska linija ustavna kategorija, koja postoji, ali u nekim dijelovima nije točno definirana i građani u tim dijelovima imaju problema da ostvare svoje pravo - kazao je entitetski premijer.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 11:38