StoryEditor
schmidt "kurtoazno"

Viski predstavnik poručio Lendi: Formiranje Vlade FBiH je najveći prioritet za sve

Piše desk  /  05.04.2023., 15:07h

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt poručio je onima koji blokiraju formiranje Vlade FBiH, posebice potpredsjedniku FBiH iz SDA Refiku Lendi, kako je upravo brzo formiranje nove Vlade FBiH preduvjet za jaku i efikasnu BiH.

Naime, Schmidt je tijekom, kako nje priopćeno iz OHR.-a, "kurtoaznog sastanka" s predsjednicom i potpredsjednicima FBiH, Lidijom Bradarom, Igorom Stojanovićem i Refikom Lendom, izrazio zanimanje za poduzete korake u pravcu uspostave Vlade Federacije BiH. 

"Funkcioniranje institucija FBiH je preduvjet za efikasnu i jaku BiH. Formiranje Vlade FBiH je stoga najveći prioritet za sve," rekao je visoki predstavnik, priopćeno je iz OHR-a.

Jasno je kako je ova poruka prvenstveno upućena Lendi jer je upravo on osoba koja je spremna nastaviti blokadu Federacije BiH i onemogućiti formiranje nove izvršne vlasti u ovom entitetu. Lendo se na ovaj potez odlučio jer nitko ne želi SDA za partnera u vlast, što dodatno dolazi do izražaja u svjetlu današnje presude za aferu Respiratori gdje su SDA kadrovi, uključujući i premijera Novalića osuđeni na ukupno 15 godina zatvora zbog korupcije.

Dnevnik.-ba

20. travanj 2024 10:28