StoryEditor
Najave

Višednevni program obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom u Mostaru

Piše Fena  /  18.03.2022., 13:16h
Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježava se 21. ožujka, a Udruga za Down sindrom iz Mostara i ove godine organizira i sudjeluje u nekoliko aktivnosti u povodu tog dana.

"Cilj obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom je skrenuti pozornost društvene zajednice na probleme s kojima se susreću osobe s Down sindromom u svakodnevnom životu kako bi nas podržali u našoj borbi za inkluzivno društvo. Ove godine naša pažnja je usmjerena na jedan od pozitivnih primjera podrške osobama s Down sindromom, a to je vršnjačka podrška. Naša želja i težnja je da u bližoj budućnosti svi sustavi podrške budu kao vršnjačka podrška", priopćeno je iz Udruge za Down sindrom iz Mostara.

Program započinje "Sunčanom stranom dlana" u petak, 18. ožujka, u organizaciji Udruge studenata Medicinskog fakulteta "BOHEMSA" u dvorani na Bijelom brijeg. Nedjelja, 20. ožujka, je rezervirana za susret roditelja osoba s Down sindromom iz više gradova BiH.

Na sami Svjetski dan osoba s Down sindromom, 21. ožujka u 11 sati planirana je premijera plesnog videospota "Ples kroz život" na konferenciji za novinare koja će se održati u prostorijama Udruge.

Isti dan bit će i Dan otvorenih vrata Udruge za Down sindrom Mostar dok će u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Mostaru biti održano predavanje o Down sindromu.

Utorak, 22. ožujka, u prodajnom centru Mepas Mall bit će organizirana cjelodnevna prodajna izložba radova kreativne radionice Udruge za Down sindrom Mostar

Program završava u srijedu, 23. ožujka, sportskom radionicom za djecu i mlade s Down sindromom u sveučilišnoj dvorani u Rodoču u 18 sati.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 10:50