StoryEditor
organizirani kriminal

Više osoba uhićeno na području Gradiške i Banja Luke, među njima pripadnik OSA-e i granični policajac

Piše desk  /  09.08.2022., 12:05h

U današnjoj policijskoj akciji na području Banjaluke i Gradiške uhićene su četiri osobe. Kako N1 neslužbeno saznaje riječ je o Srđanu Rađeviću (22), Robertu Radoniću (53), Milošu Lukajiću i Davorinu Popoviću (42).

Radi se o osobama koja se terete da su kao članovi organizirane kriminalne grupe izvršili kaznena djela „Organizirani kriminal“, „Neovlašteni promet opojnim drogama“, „Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda“, „Odavanje tajnih podataka“ i “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“.

Uhićeni Radonić zaposlen je u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine, a uhićeni Lukajić u Graničnoj policiji.

Radi se o nastavku akcija “Transporter” i “Storage”. Akcija “Transporter” pokrenuta je pokrenuta je krajem prošle godine, a usmjerena je na kazneno procesuiranje više osoba, osumnjičenih za organizirani kriminal, povezan s više teških kaznenih djela, uključujući ubojstva, krijumčarenje velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga kaznena djela.

Pretresi na više lokacija u Banja Luci i Gradišci i dalje su u tijeku. Uhićeni bi u poslijepodnevnim satima trebali biti provedeni u Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:49