Article_Top_970x250

Više od milijun maraka za navodnjavanje Višića kod Čapljine

važan projekt

Više od milijun maraka za navodnjavanje Višića kod Čapljine

lip 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Bljesak.info

Potpisani su ugovori kojima će se riješiti jedan od najvećih problema stanovništva Višića - navodnjavanje i odvodnjavanje Višićke kazete.

Milijun i 110.000 KM bit će utrošeno na realizaciju projekta navodnjavanja Višićke kazete, potvrđeno je danas u Čapljini.

Naime, gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić potpisao je ugovor između Grada Čapljine i Federalnog ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede te sa tvrtke Eccon – Inženjering Čapljina o izvršenju projekta razvoja navodnjavanja ”Radovi na sanaciji i rekonstrukciji sustava odvodnje na Višićkoj kazeti”.

Kako je istaknuo Vidić, radi se o jako važnom projektu za stanovnike ovoga kraja.

''Radimo projekt navodnjavanja i ovdodnjavanja Višićke kazete. To je visoko kvalitetno poljoprivredno zemljište koje tijekom ljeta ne može biti navodnjavano, a zimi to pliva, što je druga vrsta problema. Taj projekt smo podijelili u dva dijela, navodnjavanje i odvodnjavanje, i danas smo potpisali ugovor sa federlanim ministarstvom gdje reguliramo naše odnose, a drugi ugovor je sa izvođačem radova. Vrijednost radova je milijun i 110.000 KM'', rekao je za Bljesak.info Vidić.

Podsjetimo, stanovništvu ovoga kraja voda je od bitnog značaja za poljopviredu, posebice u Višićima, gdje većina stanovništva živi od poljoprivrede. Također, važan je i drugi dio projekta kojim će biti zaustavljeno plavljenje Višiće kazete. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250