StoryEditor
tradicija

Više od 200 djedova božićnjaka na ulicama Mostara

Piše Fena  /  19.12.2021., 13:51h

U povodu božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub Mostar u suradnji s Udrugom za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" tradicionalno, već desetu godinu zaredom, u Mostaru je organizirao biciklijadu Djeda Božićnjaka/Mrazova kojih je ove godine bilo više od dvjesto.

Start i završetak biciklijade organizirani su ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača (Rondo), a vozi se krug po cijelom gradu.

Ispred Kosače upriličeno je fotografiranje s djedovima božićnjacima najmlađih građana Mostara, a druženje se nastavlja u Zimskom gradu Adventu na šetnici Nikole Šubića Zrinskog (bivše Lenjinovo šetalište), uz glazbu i božićno-novogodišnje delikatese.

Kao i prethodne dvije godine, djedovi božićnjaci najmlađim građanima Mostara, koji su se zatekli na ulicama, dijelili su slatkiše te prigodne darove.

-Ovo je jedna od ljepših novogodišnjih manifestacija koja je prerasla u tradicionalan događaj, jubilarni, deseti po redu, na koji se odaziva svake godine sve veći broj biciklista željnih da pronesu blagdanski duh ulicama Grada Mostara - izjavio je predsjednik Udruge "Hercegovina Bike" Toni Zorić.

Posebno se osvrnuo na najmlađe, koji su ove godine u većem broju izrazili želju za sudjelovanjem u biciklijadi.

 Također je podsjetio da je događaj poprimio i šire razmjere, odnosno da se organizira i u drugim gradovima Hercegovine.  

- Nešto što je krenulo slučajno bit će divan događaj i danas, ali nadam se i u budućnosti - poručio je Zorić.

Stanislava Borovac, sudionica biciklijade i članica "Hercegovina Bike", kaže kako se rado odazvala i podržava manifestaciju ovakve vrste ne samo u Mostaru nego i u drugim gradovima Hercegovine, ali i regije.

U biciklijadi su mogli sudjelovati svi koji se se obukli u Djeda Božićnjaka, ili barem na glavu stavili kapu od Djeda Božićnjaka/Mraza.

Ruta biciklijade: HD hercega Stjepana Kosače - Rondo, Lenjinovom šetnicom (Ulica Nikole Subica Zrinjskog) do Španjolskog trga, Ulicom Hrvatskih branitelja/Bulevarom narodne revolucije, Lučki most, Ulicom Maršala Tita, do bivše robne kuće Razvitak, Most Musala do kružnog toka i dalje kroz Ulicu Ante Starčevića do Hotela Ero, desno prema mostu Carinskom mostu do Željezničke stanice, lijevo Ulicom Maršala Tita prema kružnom toku u Zaliku, dalje Ulicom Kralja Tomislava, preko novog mosta sve do vrha Avenije, Ulicom Kralja Tomislava do Spajalice, od Spajalice Ulicom Kralja Petra Krešimira 4, ponovno do Rondoa.

Za sigurnost svih biciklista brinuli su se djelatnici MUP HNŽ-a.

Dnevnik.ba

13. srpanj 2024 21:05