Article_Top_970x250

Više od 150 mrtvih u monsunskim poplavama u Indiji

pogođeno više od milijun stanovnika

Više od 150 mrtvih u monsunskim poplavama u Indiji

kol 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Broj mrtvih u poplavama izazvanih monsunom u Indiji popeo se na 154 osobe, a poplavama je pogođeno više od milijun stanovnika.

Najmanje 60 ljudi je poginulo, a oko 229.000 je premješteno u kampove u južnoj Kerali od četvrtka, navode dužnosnici Ureda za upravljanje katastrofama. Još 34 osobe su poginule, a 481.000 ih je razmješteno ili evakuirano na sigurno u susjednu Karnataku. Najmanje 30 ih je stradalo, a 400.000 je pogođeno poplavama u zapadnoj Maharashtri od ponedjeljka.

Kerala, Karnataka i Maharashtra su najteže pogođene, ali i druge države su izvijestile o poplavama, među kojima su Madhya Pradesh, Tamil Nadu, Goa i Andhra Pradesh. Vojska, mornarica i zračne snage raspoređene su u pogođenim saveznim državama, prenosi HRT. 

Indijska monsunska sezona koja traje od lipnja do rujna donosi jake kiše koje su bitne za poljoprivredu, ali uzrokuju ogromne štete i stradanja. Deseci su poginuli u poplavama u Indiji u istočnim državama Bihar i Assam prošlog mjeseca. U poplavama su oštećene farme, domovi i infrastruktura.

Dnevnik.ba

Tagovi: