StoryEditor
Ulazak u 2022.

Više od 10.000 ljudi dočekalo Novu u središtu Mostara

Piše Hina  /  01.01.2022., 07:37h
Više od 10.000 Mostaraca i brojnih gostiju iz BiH, Hrvatske i dijaspore ušlo je u Novu godinu s Indirom Levak u Mostaru, gradu koji je organizirao doček na otvorenome unatoč sve strožim epidemiološkim mjerama zbog naglog porasta broja novozaraženih koronavirusom.

Na prostoru ovogodišnjeg Adventa u središtu Mostara okupljeni su uživali uz glazbu i zabavu. Kao predgrupa Indiri i njezinome bendu nastupila je mostarska glazbena skupina Twist.

Okupljenima se u ponoć obratio i mostarski gradonačelnik Mario Kordić. Poželio je da im 2022. godina bude ispunjena zdravljem, ljubavlju i srećom, te da se dugo vesele. Nakon toga uslijedio je vatromet.

Već danima u Mostaru nije bilo moguće rezervirati smještaj budući da je grad jedan od rijetkih koji je organizirao doček na otvorenome. Uz Mostarce najveći je broj gostiju pristigao iz Hrvatske, ali i inozemstva.

Posljednjih dana u županijama na području Hercegovine je došlo do porasta broja novozaraženih od koronavirusa. U petak je su Kriznog stožera Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu izvijestili su o "značajnom pogoršanju epidemiološke situacije". Pozvali su sve građane da se pridržavaju epidemioloških mjera te da izbjegavaju bliske kontakte.

Novu godinu veliki broj vjernika dočekao je u molitvi u svjetski  Međugorju. Svetu misu u ponoć predvodio je glavni ministar franjevačkoga reda fra. Massimo Fussarelli.

Uz vjernike iz BiH i Hrvatske, u Međugorje su, prema navodima iz lokalne turističke zajednice, pristigle organizirane skupine hodočasnika iz Poljske, Ukrajine, Austrije, Njemačke, Italije, Francuske i SAD-a. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:56