StoryEditor

Višća i Vida među pet najskupljih nogometaša u Turskoj

Piše D  /  09.08.2018., 01:08h

Najskuplju ekipu među turskim klubovima ima aktualni prvak Galatasaray. Hrvatski reprezentativac i igrač Bešiktaša Domagoj Vida i bh. reprezentativac Edin Višća, koji nastupa za Bašakšehir, su među pet najskupljih igrača lige, analizira Anadolu Agency (AA). 

Prema podacima njemačkog portala Transfermarkt, kada je riječ o ukupnoj vrijednosti nogometaša koji nastupaju Spor Toto Super ligi, na vrhu ljestvice nalazi se Galatasaray s igračima vrijednim 84,5 milijuna eura. 

Iza istanbulskog Galatasaraya je gradski rival Fenerbahce s igračima tržišne vrijednosti od 79 milijuna eura. Ekipa Besiktasa, također istanbulski klub, koja je 2017. godine bila na prvom mjestu s igračima od 119,6 milijuna, ove godine ligu počinje s dosta skromnijom ekipom, vrijednom 70,1 milijun eura. 

Ukupna vrijednost igrača koji nastupaju u turskoj ligi je 598 milijuna eura. 

Kada je riječ o najskupljim igračima u ligi na vrhu je novi napadač Fenerbahcea i reprezentativac Gane Andre Ayew čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 15 miljuona eura. 

Poziciju drugog najskupljeg igrača s dvojicom nogometaša dijeli obrambeni igrač Bešiktaša Domagoj Vida, a njegova vrijednost je 12 milijuna eura. Bh. reprezentativac Edin Višća, koji je najskuplji igrač turskog Bašakšehira, istovremeno je i peti najskuplji igrač turske lige, a njegova vrijednost procjenjuje se na 10 milijna eura. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 17:15