Article_Top_970x250

Vinko Čičak kosbaša 'Strljanice' 2019.

Kupres

Vinko Čičak kosbaša 'Strljanice' 2019.

srp 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Titulu kosbaše "Strljanice", tradicionalnog natjecanja kosaca na Kupresu, ove godine ponio je Vinko Čičak iz Kupresa.

Drugo mjesto na natjecanju održanom u nedjelju osvojio je Milorad Sladojević iz Mrkonjić Grada, dok je treći bio Matko Kuštro iz Kupresa.

U konkurenciji juniora pobjedu je odnio Stipo Šarić iz Kupresa, dok su drugo mjesto podijelili Stjepan Vasić i Petar Jelić Doki.

U ekipnom natjecanju najuspješniji su bili kosci iz Janje kod Novog Sada, drugi su bili Kuprešaci, a treći ekipa iz Bosanskog Petrovca.

Pored natjecanja kosaca u okviru manifestacije "Dan kosidbe na Kupresu 2019" održana su natjecanja i u tradicionalnim sportovima, a najsušniji su bili Anđelko Spajić iz Jajca (kamena s ramena), Ratomir Bašić iz Kupresa (skok u dalj), Ante Pokrajčić iz Tomislavgrada (pješačka utrka), dok je u potezanju konopa pobijedila ekipa Sveti Mihovil iz Dugopolja.
U završenom dijelu manifestacije održane su galopske konjičke utrke u kojima je sudjelovalo više konjičkih klubova iz BiH i susjednih zemalja.

Pobjednik na 1800 metara je grlo Mister Masin, vlasnika Enesa Ejupovića iz Sanskog Mosta, a na 2200 metara Tander Rok iz KK Potkovica iz Sanskog Mosta.

Dnevnik.ba

Tagovi: