Article_Top_970x250

Vili Beroš: Ozbiljno razmišljamo o zabrani vjenčanja u Hrvatskoj

COVID-19

Vili Beroš: Ozbiljno razmišljamo o zabrani vjenčanja u Hrvatskoj

srp 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nakon što je na jednoj svadbi u Splitu korona virusom zaraženo 12 ljudi, Nacionalni stožer civilne zaštite opet razmišlja o uvođenju zabrane vjenčanja na području cijele Hrvatske...

- Intenzivno i ozbiljno razmišljamo o zabrani vjenčanja na prostoru RH, jer posljednje brojke pozitivnih na COVID-19 jasno govore kako veliki broj pozitivnih dolazi upravo s takvih obiteljskih slavlja i okupljanja. Kada se COVID-19 počeo širiti u noćnim klubovima, njih nismo zatvorili, ali smo pojačali kontrole u njima i to je donijelo dobre rezultate, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Vili Beroš, ministar zdravstva RH.

O toj se odluci razmišlja nakon što je na jednoj svadbi u Splitu korona virusom zaraženo čak 12 ljudi. 

- U tu brojku su, prema poruci koju sam dobio iz Splita, uključena tri glazbenika, jedan fotograf i svatovi među kojima je i mladenka, rekao je ministar Beroš.

Sporna se svadba održala u Splitu prije deset dana, u zatvorenom prostoru jednog od splitskih restorana.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin rekla je kako se može očekivati daljnji porast novozaraženih s te svadbe, kao i s još jedne druge, a na toj svadbi s 12 zaraženih bilo je oko 150 uzvanika.

Dnevnik.ba

Tagovi: