StoryEditor
lokalni izbori

Vijećnik u Odžaku lažirao prijave za glasovanje iz inozemstva, ušao je u Općinsko vijeće

Piše desk  /  03.12.2021., 14:28h
Policijski službenici Federalne uprave policije su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Posavske županije, jučer slobode lišili Damira Ivetića, predsjednika Općinskog odbora SNSD-a i vijećnika u Općinskom vijeću Odžak.

„Osoba se sumnjiči za kazneno djelo „Prijevara pri glasovanju“ u pokušaju iz člana 196. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, u vezi s članom 28. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a sve u vezi s kaznenim djelom „Posebni slučajevi krivotvorenja isprave“ Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine iz člana 374. točka c, navodi se u priopćenju Federalne uprave policije. 

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Orašju, pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres prostorija koje spomenuta osoba koristi, te su tom prilikom pronađena dva mobilna telefona, centralna procesna jedinica, kao i dokumentacija koja se može dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela, a koji će se koristiti u postupku. Navedena osoba se sumnjiči da je u periodu od 24.08.2020. godine do 27.08.2020. godine, tijekom postupka registracije birača za lokalne izbore 2020. godine, svojeručno popunjavala obrasce za prijavu za glasovanje iz inozemstva, za više osoba, koja je bez njihovog znanja i suglasnosti potpisao krivotvoreći njihove potpise, nakon čega je uz tako popunjene obrasce priložio fotokopije identifikacijskih dokumenata, te ih proslijedio na e-mail adresu Središnjeg izbornog povjerenstva, stoji u priopćenju. 

Na koncu se navodi kako će Ivetić nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predato u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Posavske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 19:38