Article_Top_970x250

Vijeće mladih i u Ljubuškom, ministrica Mikulić obećala prostorije za rad

formiranje Vijeća mladih općine Ljubuški

Vijeće mladih i u Ljubuškom, ministrica Mikulić obećala prostorije za rad

tra 12, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U ponedjeljak 10. travnja 2017. godine u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu održan je sastanak predstavnika Vijeća mladih ŽZH i ministrice obrazovanja, kulture, znanosti i sporta ŽZH, Ružice Mikulić.

Ispred Vijeća mladih sastanku su nazočili članovi Upravnoga odbora David Naletilić, Frano Sosa, Jure Begić te Sara Mandić. Uz navedene članove, sastanku su nazočili bivši predsjednik Vijeća mladh ŽZH, a sada predsjednik Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine Mate Lončar i službenik za mlade ŽZH Josip Primorac.

Uz tople riječi dobrodošlice ministrice Mikulić, koja je ukratko upoznala mlade s radom resornoga ministarstva, članovi Vijeća mladih predstavili su rad i aktivnosti lokalnih Vijeća mladih u općini Posušje, Grude te u Širokom Brijegu. Na sastanku se razgovaralo o prostorijama Vijeća mladih, pri čemu je ministrica Mikulić izrazila potporu te će nastojati suradnjom Vijeća mladih i Ministarstva, zajedno s načelnikom općine Grude Ljubom  Grizeljom, osigurati prostorije za rad Vijeća mladih ŽZH te Vijeća mladih općine Grude, koje još uvijek nema na raspolaganju vlastite prostorije.

Važna tema sastanka bilo je formiranje Vijeća mladih općine Ljubuški, koja još uvijek nema formirano lokalno Vijeće mladih. Upravni odbor Vijeća mladih ŽZH, na čelu s predsjednikom Naletilićem, kazao je da će jedan od glavnih ciljeva u naredom periodu biti upoznavanje aktivnih mladih ljudi s područja općine Ljubuški s radom Vijeća mladih općenito te se staviti na raspolaganje udrugama mladih iz Ljubuškoga da se formira Vijeće mladih u Ljubuškom, čime bi naša županija bila potpuna kada su u pitanju lokalna Vijeća mladih.

Mate Lončar izrazio je veliku podršku i pomoć sa viših razina procesu formiranja Vijeća mladih u Ljubuškom. Na sastanku je odlučeno da se u što kraćem roku sastavi i donese Zakon o mladima Županije Zapadnohercegovačke te suradnjom Vijeća mladih ŽZH i Ministarstva obrazovanja, kulture znanosti i sporta raditi na izradi Strategije za mlade u ŽZH.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250