Article_Top_970x250

Vijeće ministara BiH o izmjenama Zakona o izvršenju kaznenih sankcija

I DRUGE MJERE

Vijeće ministara BiH o izmjenama Zakona o izvršenju kaznenih sankcija

tra 16, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Izmjene Zakona Bosne i Hercegovine o izvršenju kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera u formi nacrta koje je pripremilo Ministarstvo pravde bit će razmatrane danas na sjednici Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu su i nacrti sporazuma o zajmu između BiH i OPEC-ova Fonda za međunarodni razvoj (OFID) za Projekt autoceste na Koridoru 5-C, poddionica Nemila-Donja Gračanica (Zenica sjever) za komponentu A i B.

Također, ministri će biti upoznati i o Izvješću o izvršenim prestrukturiranjima rashoda institucija BiH unutar budžetskih rashoda te Izvještaju o namjenskom utrošku grant sredstava u oblasti nauke i kulture, a oba izvješća tiču se prošle godine.

Bit će razmatrana i Analiza trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za razdoblje od 2012. do 2017. godine koju je načinilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, ali i Prijedlog migracijskog profila BiH za prošlu godinu.

Bit će razmatran i prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju u institucijama BiH, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Nakon sjednice Vijeća ministara BiH, predsjedatelj Denis Zvizdić obratit će se javnosti povodom tri godine mandata saziva tog vijeća, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250