StoryEditor
Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara BiH danas o izdvajanju sredstava za saniranje posljedica poplava

Piše fena  /  13.07.2023., 10:59h

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati Prijedlog odluke o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu Ministarstvu sigurnosti BiH u svrhu saniranja posljedica poplava.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o isticanju zastave Europske unije u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Vijeća ministara BiH, čiji je predlagač Ured predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto.

Krišto je jučer, nakon sastanka s generalnom direktoricom za Europu u Službi za vanjske poslove EU Angelinom Eichhorst, kazala da je predložila tu odluku, dodajući kako vjeruje da na takav način pokazujemo svoju čvrstu opredijeljenost, a i kredibilitet u smislu kretanja prema europskoj obitelji.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o realizaciji Plana implementacije dokumenta "Pregled obrane" i Akcionog plana implementacije "Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017-2027".

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Odluka o donošenju Plana upravljanja vodama za vodno područje Jadranskog mora u Federaciji BiH (2022. - 2027.) s navedenim planom, kao i Odluka o donošenju Plana upravljanja vodama za vodno područje rijeke Save u Federaciji BiH (2022. – 2027.), s navedenim planom.

Pred ministrima bi se trebala naći i Informacija o rezultatima istraživanja javnog mnijenja "Stavovi građana o članstvu u Evropskoj uniji i procesu integracija u Europskoj uniji", provedenog u svibnju i lipnju 2023. godine.

(FENA) M. L.

02. svibanj 2024 12:48