StoryEditor

(Video) "Županijskom panoramom" RTV Herceg Bosne počela s emitiranjem programa

Piše D  /  01.07.2019., 06:07h

Do jeseni će trajati eksperimentalna faza kako bi se televizijska ekipa uhodala i dosegnula željenu razinu, što se tiče same kvalitete programskog sadržaja.

Cilj TV Herceg-Bosne je doći u svaki kutak Bosne i Hercegovine te zainteresiranim gledateljima donijeti što širi spektar tema, piše HMS.

Mario Vrankić, glavni urednik TV Herceg-Bosne  istaknuo je kako okosnicu TV HB čini ekipa s nedavno ugašene “Naše TV”, dok je “mozak”  cijelog projekta Franjo Takač, voditelj organizacijske cjeline televizije na RTV HB.

Takač: Spremni smo odgovoriti na profesionalne zadatke

Takać je u izjavi za HMS kazao da će se, za početak, program TV HB emitirati u skladu s kadrovskim mogućnostima. Naglasio je kako su djelatnici televizije u potpunosti spremni odgovoriti na profesionalne zadatke.

„Izgradnja televizije unutar javnog sustava RTV Herceg-Bosne odgovor je na dugo iščekivani televizijski kanal na hrvatskom jeziku. Ova televizija nastala je ujedinjavanjem RTV HB, Televizije Kiseljak, Naše TV, Oscara C i Prvog TV i kao takva, uz već postojeći program Radija HB zasigurno će doprinijeti promicanju hrvatskih nacionalnih interesa, zaštiti jezika i kulturne baštine u BiH i šire.

Program je planiran u okviru kadrovskih mogućnosti, te će se s vremenom zasigurno raditi na njegovom proširenju. Velika pozornost posvetit će se uključivanju dopisništava iz Kiseljaka, Orašja, potom iz Banja Luke.

Izazov je velik, ali sam siguran kako smo svi zajedno unutar kuće spremni odgovoriti na profesionalne zadatke. Program kreće u ponedjeljak u 17 sati sa Županijskom panoramom, nakon čega slijedi Dnevnik od 19,30. u narednom periodu pridružit će se i ostale emisije s mnoštvom zanimljivih tema.

Osim putem zemaljskih emitera, program se može pratiti i u okviru ponude kablovskih i iPTV operatera u BiH“. rekao je Takač.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 23:10