StoryEditor

(VIDEO) Znanstvenici snimili misteriozno stvorenje na dnu oceana

Piše D  /  08.05.2019., 02:05h

Kamera je na dnu Indijskog oceana uhvatila misteriozno stvorenje, za koje istraživači tvrde da je riječ o nikad prije dokumentiranoj vrsti. Kako se tvrdi u priopćenju ekspedicije ‘Five Deeps‘, video životinje koja nalikuje meduzi snimljen je iz mini podmornice na najdubljoj točki Javanske brazde u Indijskom oceanu, na dubini od 7.192 metra.

- Ne vidimo često nešto tako nevjerojatno da nas ostavlja bez riječi. U ovom trenutku nismo u potpunosti sigurni o kojoj se vrsti radi, ali sve ćemo saznati u dogledno vrijeme  - rekao je u priopćenju dr. Alan Jamieson, glavni znanstvenik ekspedicije ‘Five Deeps‘.

Izgleda potpuno nestvarno. Odjednom se pojavilo iz tame, a mi smo pomislili ‘Bože, ovo je neka čudna vrsta plaštenjaka‘ - kazao je Jamieson za CNN Travel. 

Naveo je kako plaštenjaci obično žive pričvršćeni za morsko dno, ali tijelo ovog bića je lebdjelo iznad dna.

- Ova se životinja vjerojatno prilagodila uvjetima u destruktivnoj sredini i pluta iznad morskog dna uz pomoć velikog dugačkog pipka -  kazao je.

Kako navodi ekspedicija, putovanje dubinama Indijskog oceana je treći put da su uspješno doveli svoju podmornicu do nikad prije istraženog dna jednog od najvećih svjetskih oceana.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 04:59