Article_Top_970x250

(VIDEO) ´Zahtijevam višednevnu stanku kako bismo izvršili stranačke konzultacije s gospođom Jelenom Veljačom´

hasanbegović se našalio

(VIDEO) ´Zahtijevam višednevnu stanku kako bismo izvršili stranačke konzultacije s gospođom Jelenom Veljačom´

ožu 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Marko Todorov/Cropix

Usred višesatnog izjašnjavanja o više o 900 amandmana podnijetih na konačni prijedlog Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma zastupnik u Hrvatskom saboru iz kluba Neovisni za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović uzeo je riječ kako bi zatražio "višednevnu stanku" kako bi "izvršili stranačke konzultacije s gospođom Jelenom Veljačom".

Obratio se predsjedavajućem Milijanu Brkiću.

- Poštovani potpredsjedniče Hrvatskoga sabora, velepoštovana državna tajnice gospođo (Josipo) Rimac, u ime kluba Neovisnih za Hrvatsku tražim stanku u maksimalnom, po mogućnosti višednevnom, trajanju, kako bi u ime Neovisnih za Hrvatsku u vezi s donošenjem konačne odluke o glasovanju o ovom važnom Zakonu o financiranju izvršili stranačke konzultacije s gospođom Jelenom Veljačom, rekao je Hasanbegović iz svoje saborske klupe.

Neki zastupnici iz redova Mosta, podnositelja 888 amandmana na Konačni prijedlog zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, na Hasanbegovićeve su riječi reagirali sa smijehom.

- Naime, ovo pitanje, po svojoj važnosti, zbog činjenice da vlada magistra Andreja Plenkovića, gospodina (Lovre) Kuščevića i ostalih, bezrazložno odbija više stotina predloženih amandmana i zbog prvorazredne državne i narodne pozadine referendumskoga zakona sve to traži... to prelazi stranačke okvire... traži konzultacije s najvećim hrvatskim moralnim i intelektualnim autoritetima, a gospođa Jelena Veljača u ovom trenutku, bez sumnje, jedan je od nekoliko najvećih hrvatskih i moralnih autoriteta.

Brkić je Hasanbegoviću odobrio 15-minutnu stanku, a ubrzo potom odredio je i prekid sjednice zbog utakmice Hrvatska-Azerbajdžan u sklopu kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo. Zastupnici su se nakon utakmice vratili u sabornicu i nastavili diskusiju koja bi mogla potrajati do zore. Vlada je na sjednicu poslala Josipu Rimac koja strpljivo, jedan po jedan, odbijala sve predložene amandmane.

Dnevnik.ba