StoryEditor

(VIDEO) Vučić oštro na Milanovića: "Mislite da trebam poljubiti zemlju..."

Piše D  /  23.02.2020., 08:02h

"Pa kao, poruka, pa nema problema, kao ne mislim ja o Srbima ono što mislim o Vučiću. Pa ne mislim ni ja o Hrvatima ono što mislim o vama. Samo to ste vi rekli o mom narodu, a ne ja o vašem narodu", obrazložio je svoj stav Vučić.

Vučić je iskoristio priliku da prokomentira izjave koje je Milanović tijekom debate s protukandidatkinjom Kolindom Grabar-Kitarović izgovorio na njegov račun. Vučić je tada komentirao da će na uvrede odgovoriti nakon što prođu predsjednički izbori.

"Vama se možda ne sviđa istina iz Drugog svjetskog rata koju sam bezbroj puta iznosio, možda se vama ne sviđa istina iz ‘95. ili se meni ne sviđa neka istina po znacima navoda za koju vi govorite. Ubili ste me napadajući me za Glinu, strašno što sam radio. Što sam radio? Održao govor u kojem sam govorio da se nadam da Krajina neće pasti u ruke Hrvata ili ne znam što. Zar bih se zbog toga trebao ispričati nekome? Zamislite zločinca i fašista Vučića, što je on radio", nastavio je Vučić u svom gostovanju na srpskoj televiziji, prenosi direktno.hr.

Vučić im smeta zbog snažne srpske ekonomije

"Spominjete mi mjesto u kojem je bilo najteže srpsko stradanje, najteže srpsko sjećanje na ‘41. godinu i spaljivanje svih Srba u glinskoj crkvi. Mislite da se trebam plašiti nečega? Mislite da ne smijem doći u Zagreb i odgovarati vam na pitanja? Mislite da trebam poljubiti zemlju pred vašim svetim stopama zato što vam se trebam diviti jer ste protjerali 250.000 Srba sa svojih ognjišta? Ne pada mi na pamet."

"Što je cijena koju mogu platiti? To da me napadate svaki dan, to da vam smetam najviše. Znate zašto im Vučić smeta najviše? Zbog snažne srpske ekonomije. Zato što su oni imali prosječnu plaću 840 eura kad smo mi imali 340. Danas je kod nas 510-515, kod njih 860. Mi se približavamo i imamo dvostruko veći rast nego Hrvatska. Mi imamo suficit s Hrvatskom u posljednje četiri godine. Samo u Vučićevo vrijeme", poručio je srpski predsjednik.

Osvrnuo se u svom intervjuu i na nabavku šest raketnih sustava od Rusije.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:22