Article_Top_970x250

(VIDEO) Vučić objavio bizaran spot u kojem priča s curicom: Hoćeš da ti vratim tatu iz Njemačke?

srbijanski predsjednik

(VIDEO) Vučić objavio bizaran spot u kojem priča s curicom: Hoćeš da ti vratim tatu iz Njemačke?

svibnja 30, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu objavio je novi predizborni spot zbog kojeg se našao na udaru kritika jer se u spotu pojavljuje djevojčica.

Opozicija je čak tražila reakciju nadležnih institucija i zabranu emitiranja spota, prenosi Klix.ba.

Vučić i djevojčica u spotu razgovaraju o cestama, vrtićima i školama, ali i odlasku građana Srbije u inozemstvo. Vučić tako djevojčicu ispituje o tome što za nju znače ceste te joj obećava da će izgraditi još škola i vrtića. Lider Srbije potom pita djevojčicu o ocu koji radi u inozemstvu i govori joj o svom planu da sve očeve vrati kući. "Hoćeš da vratim tvog tatu iz Njemačke?" pita Vučić curicu, na što ona odgovara da bi to voljela najviše na svijetu.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Александар Вучић (@avucic)

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) da zabrani emitiranje novog spota navodeći da Vučić na šokantan način zloupotrebljava maloljetnu djevojčicu u političke svrhe i tako svu djecu u Srbiji dovodi u poziciju da postanu njegove medijske žrtve.

I pokret "Jedan od pet milijuna" traži zabranu emitiranja spota ocjenjujući da je takva "brutalna zloupotreba" djece u političke svrha svojstvena samo "diktatorskim režimima i da je nezapamćena u novijoj historiji".

Vučić je kazao da će povući spot ako nadležni organi odluče da je tako najbolje, prenosi Index.

Dnevnik.ba