Article_Top_970x250

(VIDEO) Veliko nevrijeme zahvatilo Dalmaciju: Snimljene velike pijavice, tuča zabijelila do Splita

vremenske nepogode

(VIDEO) Veliko nevrijeme zahvatilo Dalmaciju: Snimljene velike pijavice, tuča zabijelila do Splita

ruj 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dalmacija danas

Današnji dan donosi glavni dio promjene vremena u Dalmaciji.

Duboka ciklona s područja Genovskog zaljeva premjestila se tijekom jutra na sjeverni Jadran i očekuje se njeno daljnje premještanje prema srednjem Jadranu. Zbog toga je tijekom jutra oblačno s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u dijelovima Dalmacije kod Trogira i Splita bilo je i tuče, javlja Dalmacija Danas.

Prema podacima mreže Pljusak.com u Rudi je u zadnja 24 sata palo čak 89 litra kiše po kvadratnom metru, a u Muću i Kaštelima oko 50 litara. Promjena vremena prošle noći je donijela vrlo vjetrovito vrijeme te su lebić i pulenat napravili štetu na dijelu obale. 

U Primoštenu je valovito more nanijelo velike količine žala i kamenja na tamošnju rivu, a na tom području pojavila se i pijavica.

Osjetno je zahladilo, tako da su temperature zraka 15 stupnjeva niže nego što su bile prije tjedan dana. U višim predjelima Like i Gorskog Kotara jutros je pao i prvi snijeg. Na vrhu Dinare trenutna je temperatura 1,5 Celzijevih stupnjeva i vrlo malo nedostaje do snijega.

Oko 9 sati tuča je pogodila i šire splitsko područje, međutim štete nije bilo, a neki dijelovi grada dodatno su se zabijelili.

S tučom je temperatura izmjerena na nekim splitskim postajama 10 Celzijevih stupnjeva, što je jako niska temperatura za ovaj dio godine. Pravi je to temperaturni šok za Splićane koji su prije desetak dana ima temperature do 35 Celzijevih stupnjeva. 

Vrijeme u Dalmaciji će cijeli dan biti nestabilno, a te nestabilnosti će se nastaviti i u idućim danima, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba