StoryEditor

(VIDEO) Vatreni poručili svim Hrvatima: Ostanite doma!

Piše D  /  23.03.2020., 01:03h

Hrvatska nogometna reprezentacija trebala trebala je danas otputovati u Dohu na prijateljski turnir, ali umjesto toga hrvatski su reprezentativci u svojim domovima s najbližima zbog pandemije koronavirusa.

Imajući u vidu ozbiljnost situacije vezane za korona virus i upozorenja za očuvanje zdravlja i smanjenje širenja virusa, ‘vatreni‘ su odlučili snimiti video te u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo poslati upute kako se zaštititi tijekom ove pandemije s jasnom porukom za kraj, koju je uputio kapetan reprezentacije i najbolji igrač svijeta 2018. godine, Luka Modrić:

- Ostanite doma!

U odnosu na jučer, u Hrvatskoj je 52 ljudi novozaraženo, objavio je ministar RH Vili Beroš. U Hrvatskoj je dakle dosad zaraženo ukupno 306 ljudi. 

Krunoslav Capak je izjavio da su dva od tri laboratorija pretrpila oštećenja te zato nije bilo moguće obaviti dijagnostiku.

Najavio je odluku koju će potpisati, a to je zabrana napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta.

- Broj zaraženih raste, očekujemo daljnji rast, ovo su nužne mjere. Bitno je da su izuzeti iz toga oni koji su bitni za promet i kretanje robe i opskrbe - dnevne migracije u bitnim službama, dostavu lijekova, komunalne djelatnosti, opskrbe plinom i strujom, novinari, hitna medicinska skrb, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:20