Article_Top_970x250

(VIDEO) UŽIVO: Kaos u Barceloni - Novi sukob demonstranata i policije

žele slobodu za bivše katalonske lidere

(VIDEO) UŽIVO: Kaos u Barceloni - Novi sukob demonstranata i policije

lis 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: YouTube

Novi sukobi demonstranata i policije dogodili su se večeras u Barceloni, treću noć zaredom. Podsjećamo, demonstranti, njih više od 20 tisuća i večeras je prosvjedovalo i obračunalo se s policijom, a zahtijevaju da se puste na slobodu bivši katalonski lideri.

Kako javlja AFP, demonstrati su bacali limenke i druge predmete na pripadnike policije, a tom prilikom je zapaljeno nekoliko automobila, a dim i vatra su se nadvili nad ulicama grada.

Španjolski premijer Pedro Sanchez poručio je večeras da nasilne grupe neće postići ništa.

- Vlada neće dopustiti da se nasiljem nametne zajednički život - kazao je Sanchez i pozvao Parlament Katalonije da osudi upotrebu nasilja.

Inače, u prosvjedima koji traju već nekoliko dana ozlijeđeno je više od 300 osoba, od kojih je čak 60 policajaca. Svi veći gradovi u Kataloniji su blokirani.

Večerašnje demonstracije su kao i ranijih noći organizirao Komitet za obranu Republike (CDR), organizacija sastavljena od više grupa koje zahtijevaju od katalonske vlade primjenu nezavisnosti proglašene 2017. godine, te odlazak španjolske nacionalne policije i civilne garde iz Katalonije.

Dnevnik.ba