StoryEditor

(VIDEO) Trenuci užasa: Policajci uletavaju u crkvu, napadač odrubio glavu dvjema žrtvama

Piše D  /  29.10.2020., 01:10h

U terorističkom napadu u Nici ubijene su tri osobe, a nekoliko je ozlijeđeno. Napad se dogodio u i oko bazilike u tom francuskom gradu.

Na društvenim mrežama pojavio se video na kojem se vidi kako policajci provaljuju u crkvu. U dramatičnoj akciji pucali su i ranili osumnjičenog, koji je navodno vikao "Allahu Akbar" dok su ga privodili.

Policija je scenu u crkvi opisala kao ‘viziju horora‘. Podsjetimo, napadač je dvjema žrtvama odrubio glavu. Objavljena je i fotografija iz crkve na kojoj se vidi nered koji se dogodio nakon napada.

Gradonačelnik Nice, Christian Estrosi, izjavio je na Twitteru da vjeruje da je riječ o terorističkom napadu i da je napadač vikao "Allahu Akbar".

- Osumnjičenog napadača policija je ranila tijekom privođenja. Živ je i na putu je do bolnice - rekao je Estrosi novinarima.

Rekao je da je jedna ubijena žena pokušala pobjeći iz crkve i da je uletjela u kafić preko puta zgrade.

- Bilo bi dosta - rekao je gradonačelnik i dodao da je vrijeme da Francuska definitivno "protjera islamofašizam sa svog teritorija".

Gradonačelnik Nice odmah je izašao na mjesto napada, a u Nicu je otišao i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Istragu o ubojstvu s terorističkom namjerom preuzelo je pariško tužiteljstvo za borbu protiv terorizma.

Današnji napad uslijedio je nedugo nakon što je muškarac čečenskog porijekla odrubio glavu francuskom profesoru Samuelu Patiu u Parizu, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 10:17