StoryEditor

(VIDEO) Travničanka rođena bez obje noge, unatoč hendikepu ostvaruje životne snove

Piše D  /  11.02.2021., 02:02h

Selma je rođena kao stopostotni invalid. Rođena je bez obje noge, ali je to nije zaustavilo u ostvarenju životnih snova. Odlučila je hrabro i odlučno koračati kroz život. Poručuje svima da je najvažnije da se u životu pokrenemo, jer ako zaista svi nešto pokušamo, onda se nešto može i ostvariti.

- Nikada ranije nisam imala potrebu javno govoriti o svom hendikepu, nisam znala da mogu biti motivacija mnogima.

Selma je do svoje 5. godine živjela bez proteze. Kao dijete sve aktivnosti je obavljala na rukama. Sada posjeduje proteze koje dosežu težinu do čak 7 kg. Prema Selminim riječima, ranije su proteze dovodile njeno tijelo do krvi.

Selmini mišići su počeli slabjeti, gubila je na snazi i odlučila pokrenuti nešto što je u tom trenutku bilo nemoguće, a to je trening i jačanje mišića i.

- Glavni razlog zbog kojeg sam počela trenirati je upravo težina proteza. Moji mišići su bili preslabi da bi održali tu težinu od 3,5 kg u jednoj protezi.

Selma je u emisiji pričala o svom životu, izazovima s kojima se nosi, ljudima i predrasudama, ali i činjenici da usprkos svom hendikepu vrijedno radi i trenira zajedno s fitness trenerom Nedimom Babićem.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:13