StoryEditor

(VIDEO) STRAVIČNO Huligani pretukli mladu ženu u nemirima: Bacili su je i udarali je letvom...

Piše D  /  02.06.2020., 07:06h

Oni koji tvrde da nemire u američkim gradovima karakterizira nasilje i pljačka mnogo više nego traženje pravde za policijsko ubojstvo Georgea Floyda dobili su novi argument u videu koji cirkulira internetom. Mladu ženu (24), jednako kao i njezinog supruga, u Rochesteru prebila je skupina huligana, i to zato što im je rekla da prestanu pljačkati dućan u njezinoj zgradi, piše Večernji.hr.

Čak šestorica muškaraca naoružani letvama i palicama razbili su u subotu prozor na draguljarnici Kim Dao Repairs, s ciljem da se dočepaju vrijednih tuđih predmeta. Ona je izašla van da im kaže da prestanu, da bi je zatim jedan od njih napao i udarao ju nemilice šakom u glavu. Pridružio mu se i drugi muškarac koji je sitnu ženu udarao letvom. Njezin suprug pokušao ju je obraniti palicom za golf, ali prebili su i njega. Ženu je na kraju jedan od huligana bacio u zid da bi ju drugi još jednom udario letvom u glavu.

Žena, koju su lokalni mediji u Rochesteru identificirali kao Madison Mavity, rekla je da je pokušala spriječiti pljačku dućana u zgradi u kojoj živi. Opisala je i da joj uši zvone nakon napada te da ima ogromnu masnicu na tijelu.

Također je dodala da i njezin suprug ima natečenje ruke. Ne smatra da ova grupa nasilnika ima veze s pokretom Black Lives Matter ("Životi su crnaca važni") koji je prosvjedovao.

- To je samo bezumno nasilje. Mislim da to moramo imati na umu. Ne želim pridonijeti negativne konotacije pokret Black Lives Matter jer ne mislim da su bili dio njih – rekla je Mavity WHAM-u, piše Večernji.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:33