StoryEditor

(VIDEO) Skup u Beogradu za solidarnost i podršku građanima Hrvatske

Piše D  /  30.12.2020., 04:12h

Aktivistica Aida Ćorović je poručila da ni korona, ni kiša ni potresi ne mogu spriječiti "da volimo naše prijatelje, da poštujemo jedni druge i u ovim surovim prilikama solidarnošću i podrškom pokažemo da nas mnogo više toga spaja nego razdvaja jer zajednički dijelimo ovaj prostor".

Skup solidarnosti s građanima Sisačko-moslavačke županije i Zagreba organizirala je građanska inicijativa "Ne davimo Beograd", a nekoliko desetaka Beograđana okupilo se ispred Veleposlanstva Hrvatske da uputi poruke potpore i suosjećanja Petrinji, Sisku i Zagrebu nakon niza katastrofalnih potresa u posljednja dva dana.

"Ovo je naša simbolična gesta kojom želimo iskazati solidarnost s građanima svih krajeva Hrvatske pogođenih potresom jer mislimo da je važno pokazati da cijela regija stoji zajedno, bez obzira na nacionalnost i religiju. Ovo su trenuci u kojima svim moramo pokazati solidarnost", rekao je aktivist Dobrica Veselinović, prenosi Hina.

Veleposlanik RH Hidajet Biščević zahvalio se građanima koji su došli podržati Hrvatsku, ocijenivši kako ta solidarnost "mnogo znači u ovim teškim trenucima".

Biščević se zahvalio i vladi Srbije jer je, kako je naveo, donijela odluku o donaciji od milijun eura za pomoć stradalim područjima u Hrvatskoj. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 12:09