Article_Top_970x250

(VIDEO) SIPA u Gacku uhitila muškarca koji je vršio veliku nuždu na ulazu u džamiju

izazivanje vjerske i nacionalne mržnje

(VIDEO) SIPA u Gacku uhitila muškarca koji je vršio veliku nuždu na ulazu u džamiju

ruj 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u Gacku je, zbog izazivanja vjerske i nacionalne mržnje, uhićen Danel Rajković koji je nedavno izvršio veliku nuždu na ulazu u Mehmed-aginu džamiju.

Rajković je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Postupajući po naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Gacka locirali, identificirali i lišili slobode Danela Rajkovića, prenosi Klix.ba.

Danela Rakovića (Foto: Klix.ba)

FOTO: Klix.ba

"Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je tijekom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH te imamu džemata Bosanki Novi upućivao ozbiljne prijetnje po život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove obitelji", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Rajković će tijekom dana biti doveden i predan postupajućem tužitelju koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljnjim aktivnostima u predmetu.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250