StoryEditor

(VIDEO) Sandra Perković razmišlja o odlasku iz Hrvatske, pa čak i o kraju karijere

Piše D  /  24.05.2019., 12:05h

"Edis Elkasević je dobio veliku ponudu iz inozemstva, tako da postoji mogućnost da 2020. on neće biti moj trener. U ovih par mjeseci moramo vidjeti kako i što možemo realizirati, što će biti s nastavkom naše karijere, jer zbog financijskih sredstava koja on prima u Hrvatskoj, čovjek je odlučio, a ja ga za to ne krivim, potražiti svoju sudbinu negdje drugdje. U dogovoru sa sponzorima i mojim drugim timom pokušavamo ostaviti Edisa u Hrvatskoj", izjavila je Sandra Perković tijekom konferencije za medije održanoj u petak u Zagrebu i sazvanoj povodom njezinog premijernog nastupa ove sezone u Dijamantnoj ligi, koji će imati u četvrtak, 30. svibnja, u Stockholmu.

Na pitanje može li netko zamijenti Elkasevića, Perković je kratko i jasno odgovorila:

"Nitko."

Perković je najavila mogućnost da i sama ode za Elkasevićem.

"Moj je cijeli svijet okrenut Olimpijskim igrama u Tokiju i postoji velika mogućnost da bih ja mogla otići za njim, a to onda ne bi bilo dobro niti za njega, niti za mene, niti za cijelu Republiku Hrvatsku."

Perković nije željela još otkriti iz koje je države stigla ponuda za trenera s kojim surađuje još od 2012. godine.

"Ako se ne realizira ono što planiramo u sljedećih nekoliko mjeseci, bit ćete obaviješteni o tome."

Također, ako ostane bez trenera uoči olimpijske godine, postoji mogućnost da će Sandra Perković okončati karijeru.

Perković je za vrijeme suradnje s Elkasevićem osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, dvije zlatne medalje na Svjetskim prvenstvima u Moskvi i Pekingu, tri zlata na Europskim prvenstvima u Zurichu, Amsterdamu i Berlinu, pet zlatnih odličja na natjecanjima Dijamantne lige, dva zlata na Mediteranskim igrama u Mersinu i Tarragoni, jedno zlato na Kontinentalnom kupu u Ostravi.

Elkasević se tijekom karijere natjecao u bacanju kugle i diska, a svojevremeno je bio hrvatski rekorder u bacanju kugle. Rođeni Prijedorčanin osvojio je zlato u disciplini bacanja kugle na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se 2002. godine održalo u Kingstonu. Elkasević je na tom natjecanju kuglu bacio 21,47 metara, što je tada bio novi svjetski rekord.

Kao senior za Hrvatsku je nastupio na Olimpijskim igrama u Ateni i Svjetskom prvenstvu u Helsinkiju. Na Mediteranskim igrama 2005. u Almeriji osvojio je zlatno odličje u bacanju kugle.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:20