StoryEditor

(VIDEO) Roditelji osuđene Nuše Bunić u žestokoj raspravi s novinarima

Piše D  /  22.05.2019., 02:05h

Odvjetnik Nuše Bunić, koja je danas osuđena na ubojstvo bivšeg dečka Nikole Tureka na 12 godina zatvora, rekao je da je izvršen neobičan medijski pritisak koji je skoro sličio na linč.

- Bojim se da se to odrazilo i na konačnu presudu - rekao je Domagoj Krpina, dodajući da će se boriti na Vrhovnom sudu u koji ima puno povjerenje.

Majka Nuše Bunić ispred suda nakon presude suočila se s roditeljima Nikole Tureka. Pitala je zašto njegovi roditelji ne govore sve, zašto su skrivali puno toga. Ona i otac Nuše Bunić rekli su kako je Turek imao pokušaj samoubojstva, da je liječen na psihijatriji...

- Ovo je linč kakav je neviđen u svijetu. Sram vas bilo! - rekao je otac.

- Teško mi je govoriti jer ga nema. Ja bih najviše voljela da ovdje stoji kraj mene. Mislite da ja ne osjećam, da ja nemam srce? Što još trebam, da se tu bacim s krova da mi netko povjeruje, da je osoba liječena, da je napadao prije? - rekla je majka, dok je otac rekao da će svi dokumenti izaći.

Tko je onda odgovoran za ubojstvo, pitali su je prisutni?

- Na to pitanje ćemo odgovarati negdje drugdje. Pa na sudu. Imamo dalje, imamo još. Imat ćete o čemu pisati. Gdje su vam dokumenti? Ja imam crno na bijelo. Ništa više neću štedjeti. Nikoga! - rekla je majka.

Majka Nikole Polak Branka rekla je da je to što majka Nuše Bunić govori laž.

- Možete provjeriti u bolnici. Sve. Da, bio je na psihijatriji, ali nije nikakve talbete trošio, to se može sve provjeriti. To nije tajna. Nemam kaj drugo reći, vidjeli ste njihovo ponašanje - rekla je majka.

- Ništa mi ne može sina vratiti - rekao je otac komentirajući presudu.

Odvjetnik obitelji Turek Tomislav Kos rekao je kako su oštećeni u konkretnom slučaju zadovoljni da je Nuša proglašena krivom, ali da im nikakva kazna zatvora ne može vratiti sina.

- U tom smislu oni nisu zadovoljni izrečenom kaznom, oni bi radije da je bila znatno veća. Na DORH-u je hoće li se dalje žaliti u smjeru kazne budući da mi prema procesnim mogućnostima Zakona o kaznenom postupku nemamo mogućnosti ulaganja žalbe na visinu izrečene kazne - rekao je Kos.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 00:57