StoryEditor

(VIDEO Ročište uhićenom Denisu Prciću: Gdje su dokazi da je Osman Mehmedagić bio student?

Piše D  /  21.06.2021., 01:06h

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužiteljstva BiH i odredio jednomjesečni pritvor uhićenom Denisu Prciću, osnivaču i vlasniku Američkog sveučilištu u BiH. Pritvor je određen i njegovoj suradnici Melisi Belkić-Mujkanović. Njen suprug Emir Mujkanović uz mjere zabrane branit će se sa slobode.

Oni su, podsjećamo, uhićeni u Tuzli prije tri dana. Prcić se sumnjiči da je omogućio nezakonito stjecanje diplome direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću. Tijekom pretresa Sveučilišta pripadnici MUP-a TŽ nisu pronašli nijedan dokaz da je Mehmedagić ikad bio student na ovoj ustanovi. No, on je ovu diplomu koju je predao Komisiji za nadzor nad radom OSA-e proglasio tajnom.

Ovu informaciju jučer je na ročištu potvrdio i tužitelj Oleg Čavka. On je rekao da je Mehmedagić stekao krivotvorenu diplomu visoke stručne spreme s kojom je imenovan i vršio dužnost generalnog direktora OSA-e, iako njegova stvarna stručna sprema, VŠS Pravnog fakulteta u Sarajevu, nije dovoljna za imenovanje.

- Mehmedagić je na ovaj način nezakonitim vršenjem dužnosti ostvario imovinsko-pravnu korist u iznosu većem od 100.000 maraka. napisao je u prijedlogu za određivanje pritvora Čavka.

Inače, Čavka je jučer potvrdio da je Prcić uz pomoć suradnika istrgnuo originalnu stranicu iz registra ovog fakulteta te da je naknadno ubačeno i dopisano ime Osmana Mehmedagića. Grafolog koji je utvrdio nelogičnosti je stalni sudski vještak Ismet Katana.

Dnevni avaz je objavio snimku s ročišta.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:09