Article_Top_970x250

(VIDEO) Predsjednik Češke prijeti da će ubiti novinara

agresivan

(VIDEO) Predsjednik Češke prijeti da će ubiti novinara

lis 11, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"Otjerajte tog kamermana ili ću ga ubiti", zatražio je u jednom trenutku češki predsjednik, emitirala je taj dio snimka Češka televizija.

Predsjednik Češke Miloš Zeman ponovo je dao oduška svojoj netrpeljivosti prema novinarima, ovog puta prema kamermanima televizija, kada je tražio od osiguranja da uklone kamermana Češke televizije da ga ne bi ubio.

Predsjednika Zemana češki javni televizijski servis snimao je juče s pristojne udaljenosti, da ne smeta ni predsjedniku ni saradnicima, kako prolazi kroz foaje zgrade Savjeta Evrope u Strazburu u kome je upriličena izložba o vođi češke "plišane revolucije" 1989. godine i prvom predsjedniku Češke Vaclavu Havelu.

"Otjerajte tog kamermana ili ću ga ubiti", zatražio je u jednom trenutku češki predsjednik, emitirala je taj dio snimke Češka televizija.

Zemanov glasnogovornik Jirži Ovčaček pravdao je danas ispad prema kamermanu koji radi svoj posao, optužbom da navodno Češka televizija Zemana snima u nadi da će ponovo zabilježiti kako se tetura, pošto zbog šećerne bolesti ima oboljenje nerava u nogama.

Osim na novinare Zeman je bijesan na kamermane zato što su snimali ceremoniju iznošenja češke krune na Hradčanima 2013. godine kada je posrtao i jedva stajao na nogama i pripisali to, na osnovu izjava poslanika koji su stajali blizu njega, piću, dok je Predsjednička kancelarija saopštila da Zeman ima virozu.

Zemanu su ljekari zbog šećerne bolesti preporučili da odustane od alkohola, ali on se sam nedavno pohvalio da ih nije poslušao i da namjerava da i dalje uživa u piću.

 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250