StoryEditor

(VIDEO) Pozdravio je igračice, suradnike i pozvao sve na zadnji zagrljaj

Piše D  /  22.02.2021., 10:02h

Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan, govorio je Zlatko Saračević nekoliko minuta nakon nedjeljne pobjede svoje Podravke nad Lokomotivom 32-29 u 15. kolu prve hrvatske rukometne lige za žene u Koprivnici.

"Kokice" su lovile rivala iz Zagreba koji je ispred njih na ljestvici, kao i Umag ali s četiri utakmice manje. Deveta pobjeda u devet kola bila je, nažalost, posljednja za njihova trenera kojemu je, dok je kući vozio trenericu golmanica Barbaru Stančin, pozlilo.

Neslužbene informacije govore o srčanom udaru, a koliko je poznato, ranije nije imao većih zdravstvenih problema, prenose 24sata.hr.

Liječnici u koprivničkoj bolnici trudili su se 40 minuta reanimirati ga i vratiti u život, ali nisu uspjeli. Zauvijek je, u 60. godini, stalo kucati srce zlatne ljevice hrvatskog rukometa.

Dvadeset sekundi prije kraja svoje posljednje utakmice, pri vodstvu od četiri gola razlike, Sarač se okrenuo prema klupi i čestitao igračicama i stručnom stožeru.

U posljednjim sekundama njegova je ekipa primila još jedan gol koji ništa nije promijenio oko konačnog ishoda. Podravkašice su potrčale jedna drugoj u zagrljaj, a na Zlatkovu licu nije se moglo očitati posebno zadovoljstvo.

Sportski je pružio ruku suparniku Nenadu Šoštariću i njegovim suradnicima, potom i sucima Tomislavu Cindriću i Robertu Gonzureku pa pozvao djevojke na zajednički zagrljaj.

Baš su to istaknuli i u klupskom priopćenju.

"Danas je svoju ekipu vodio u još jednoj važnoj utakmici koju su pobijedile za svog trenera koji je beskrajno vjerovao u njih. Pratio je svaki njihov korak i gotovo tri godine prolazio sve tuge i radosti zajedno s njima. Bio je to posljednji zagrljaj s ekipom koju je obožavao i s kojom je ostvario velike rezultate", napisali su.

- Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali - govorio je Saračević i zaključio:

- Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo.

Unatoč devetoj pobjedi u devet utakmica, Podravka nije bila u bajnoj formi u Ligi prvakinja, pobijedila je samo dvaput u 14 utakmica i u osminu finala ide kao posljednja ekipa skupine. Slabiji rezultati bili su okidač za rastanak koji je trebao doći na kraju treće sezone u Koprivnici, a djevojke će sad, prije njena završetka, morati bez trenera. Uz veliku motivaciju da za njega dovrše posao...

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 04:24