Article_Top_970x250

(VIDEO) Pored jezera u Indiji nađeno 2400 mrtvih ptica, nitko ne zna što im se dogodilo

slano jezero Sambhar

(VIDEO) Pored jezera u Indiji nađeno 2400 mrtvih ptica, nitko ne zna što im se dogodilo

stu 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: YouTube

Lokalno stanovništvo je pored obala slanog jezera Sambhar u sjeverozapadnoj državi Rajasthan u nedjelju našlo tisuće mrtvih ptica, rekao je danas za CNN glavni upravitelj državnih šuma Arun Prasad.

Odmah su upozorili šumske službenike koji su na području jezera pronašli oko 2400 mrtvih ptica, uključujući 20 migratornih vrsta koje svake godine dolaze na to mjesto.

"Ove ptice selice migriraju srednjoazijskom rutom, koja pokriva regije poput Sibira, Mongolije, Irana i Afganistana", rekao je Prasad

Na nedavnim fotografijama jezera Sambhar vide se stotine uginulih ptica. Vlasti za sada nisu otkrile što je uzrokovalo pomor ovih divljih životinja. Jedna od pretpostavki jest da je na njih utjecala visoka razina soli i lužina u vodi.

"Uzorci jezerske vode poslani su na analizu", rekao je Ashok Sharma, direktor Državnog centra za dijagnostiku.

"U ovom trenutku sumnjamo na to da je uzrok pomora ptica visoka razina toksičnosti i saliniteta vode. Znat ćemo više kada stigne izvješće", dodao je.

Mada je ovo jezero previše slano za mnoge vrste životinja, oko njega se okupljaju jata plamenaca, roda, šljuka, crvenoga prutka i sličnih ptica. Nije poznato koje su točno vrste ptica uginule. Na snimkama se vide radnici kako skupljaju mrtve ptice i stavljaju ih u kamion kako bi ih kasnije zakopali.

Dnevnik.ba

Tagovi: