Article_Top_970x250

(VIDEO) Policijski pas kod Dubrovnika otkrio više od 36 kg droge

veliki ulov

(VIDEO) Policijski pas kod Dubrovnika otkrio više od 36 kg droge

ožu 14, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Pu Dubrovačko-neretvanska

U poslijepodnevnim jutarnjim satima u petak, 12. ožujka, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići pristupilo je osobno vozilo srpskih nacionalnih oznaka u kojem su se nalazili dvojica državljana Srbije u dobi od 27 godina, navodi se u priopćenju Policijske uprave (PU) Dubrovačko - neretvanske.

Tijekom obavljanja granične kontrole posumnjalo se na krijumčarenje opijata pri čemu je na prisutnost droge u vozilu reagirao i službeni policijski pas za detekciju droga Lily, zbog čega je od nadležnog odvjetništva i suca istrage zatražen nalog za pretragu vozila.

Policijski službenici Postaje granične policije Gruda, u suradnji s djelatnicima carine, pretragom vozila pronašli su ukupno 36 kg i 350 g marihuane. Droga je bila pakirana u 73 paketa, a pronađena je u posebno izrađenom prostoru ispod sjedala vozača i suvozača.  Također je utvrđeno da su na osobno vozilo kojim su pristupili graničnoj kontroli stavili nepripadajuće registarske pločice.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo 'Neovlaštene proizvodnje i promet drogama', kao i kazneno djelo 'Krivotvorenja isprava', dvojica srpskih državljana su, uz kaznene prijave, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Podsjetimo, od početka ove godine Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska u koordinaciji s drugim nadležnim institucijama, odnosno Uredom  za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Upravom kriminalističke policije i Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta razbila je dva lanca krijumčarenja kokaina koji je morem pristigao u Luku Ploče.

Uhićeno je i kazneno prijavljeno ukupno sedam osoba za koje se osnovano sumnja da su navedeni kokain naručili s ciljem njegove dalje distribucije unutar Hrvatske i susjednih zemalja. U sklopu ove dvije akcije spriječeno je krijumčarenje 219 kg kokaina, a pronađeno je i zaplijenjeno 98 kg kokaina, zaključeno je u priopćenju iz PU Dubrovačko - neretvanske.

Dnevnik.ba