StoryEditor

(VIDEO) Policija u Banjaluci otkrila dva laboratorija za uzgoj skunka, uhićene četiri osobe

Piše D  /  16.07.2019., 11:07h

Policijski službenici Uprave za organizirani kriminal Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka, a uz asistenciju Policijske uprave Banjaluka, proveli su na širem području Grada Banjaluka operativnu akciju kodnog naziva "Unikat" u okviru koje su pronađene dva laboratorija za vještački uzgoj opojne droge skunk.

U okviru ove akcije slobode su lišene četiri osobe: N.D., S.Š., D.D. i T.D. koji se sumnjiče da su kao članovi međunarodne organizirane kriminalne grupe izvršili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama“, na način da su opojnu drogu skunk proizvodili na području Banjaluke, te je dalje distribuirali i prometovali ka zemljama Europske unije.

Pri pretresima koji su izvršeni u ovim aktivnostima kod osobe S.Š. pronađena je automatska puška, manja količina eksploziva, kao i određena količina falsificiranih dokumenata, te će protiv njega biti podnesen izvještaj i za postojanje osnove sumnje da je izvršio KD “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima“ i „Falsificiranje isprava“.

U tijeku je kriminalistička obrada osoba lišenih slobode, koji će danas uz izvještaj o počinjenim djelima biti predani nadležnom tužiteljstvu. Istovremeno, u tijeku je i demontaža laboratorija za vještačku proizvodnju skunka, u okviru čega će biti izvršeno i vaganje opojne droge skank koja je nađena na tim lokacijama, priopćeno je iz MUP-a RS.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 13:34