Article_Top_970x250

(VIDEO) Policajac u Beogradu udario novinarku pendrekom po stražnjici

masovni neredi

(VIDEO) Policajac u Beogradu udario novinarku pendrekom po stražnjici

srp 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Satima je trajao obračun prosvjednika i policije u Beogradu zbog novih mjera koje zbog korone uvodi srpski predsjednik Aleksandar Vučić i zbog stanja u toj zemlji, a u obračunu su se koristila sva sredstva.

Kako se vidjelo na brojnim snimkama policija je mladila i one koji su ležali na podu tako što ih je pendrečila i cipelarila, a pendrecima su premlatili i trojicu mladića koji su u tom trenutku mirno sjedili u parku.

Puno bolje nije prošla ni novinarka Nove.rs Milica Božinović koja je uživo mobitelom prenosila nemire, prenosi Index.

Do incidenta je došlo na Trgu Nikole Pašića dok je Božinović uživo prenosila događanja na Facebooku Nove.rs. U jednom je trenutku pokušala prići muškarcu koji je povrijeđene glave sjedio na samom ulazu u zgradu “Borbe”, dok je njegova supruga pored molila za pomoć.

Novinarku su policajci spriječili da čovjeku koji je krvario da maramicu, a kad je pokušala da im objasni da se tu nalazi službeno kao novinarka, jedan od njih ju je udario pendrekom po stražnjici.

“Idi, bre, svojim putem, bre, šta je?!” rekao joj je jedan policajac, dok mu je drugi dobacivao “da je ne dira”. Tad ju je i udario.

Pogledajte snimku. Samo udaranje je nakon minute i 29 sekundi videa.

Dnevnik.ba